Bezoek onze locatie
Ekkersrijt 4206, Son
Stuur een Whatsapp
+31499332400
Bel ons
0499-332400
Afspraak maken
Afspraak
Openingstijden vandaag
08:00-21:00 08:00-21:00 08:00-21:00 08:00-21:00 08:00-18:00 09:00-12.30 Gesloten

De Praktijk

Geschiedenis

Bodycare fysiotherapie en leefstijl is sinds 2004 gevestigd op Ekkersrijt en ging voorheen  door het leven als Bodycare Verbeek. De praktijk is in 1989 gestart  op de Texellaan te Son en Breugel. Het idee om op Ekkersrijt te vestigen ontstond aan,  de keukentafel van Frank en Corien Verbeek waaraan gefilosofeerd werd over de veranderingen van de hedendaagse fysiotherapie. Hierin stonden fysiotherapie, herstel en preventie centraal alsmede de behoefte om een eigen fitnessruimte aan de praktijk te koppelen.

In de tijd daarna is er gezocht naar een mooi pand waar de toekomstvisie van Frank en Corien kon worden gerealiseerd. Dit pand moest voldoen aan de mogelijkheid om, naast fysiotherapieruimtes, een grote oefenzaal te kunnen creëren. Hierdoor werd het mogelijk om mensen te behandelen en te revalideren. Daarnaast konden de mensen die hersteld waren dan blijven om hun herstel door te zetten in een fitness-setting. Hierdoor werd de tak preventie ook een insteek van de nieuwe visie.

Al snel werd duidelijk dat in de woonwijken van Son en Breugel geen enkel pand aan deze voorwaarden voldeed. Ekkersrijt bood deze mogelijkheid echter wel. Aanvankelijk voelde dit wat vreemd om de praktijk naar een bedrijventerrein te verplaatsen, maar te gelijken tijd bood dit ook nieuwe kansen. Doordat de praktijk op Ekkersrijt werd gevestigd, zou het ook voor de mensen handig zijn om een fysiotherapiepraktijk in de buurt van hun arbeidsplaats te hebben te hebben.

 

Vergoedingen

Voor 2022 heeft de praktijk de contracten met alle verzekeraars gesloten. Helaas worden de vergoedingen uit de aanvullende parketten steeds minder, en zijn de behandelingen voor COPD ondergebracht in de basisverzekering en tevens aanzienlijk verminderd.

Het eigen risico is op  € 385 blijven staan en wordt niet aangesproken voor behandelingen uit de aanvullende verzekering.

Behandelingen die vergoed worden uit de basisverzekering vallen in de meeste gevallen wel onder het eigen risico!, daarnaast zullen de eerste 20 behandelingen zelf betaald moeten worden {eventueel verminderd met het te vergoede bedrag/ aantal behandelingen uit de aanvullende verzekering} de 21ste behandeling komt dan ten laste van de basisverzekering. Let op hier geldt dan echter wel weer het eigen risico van  € 385.

Wij betreuren de ontwikkelingen binnen de zorg , om de patiënten niet te veel belasten hebben wij de contracten met de verzekeraars getekend, echter aan de voorwaarden is zo langzamerhand niet meer te voldoen, en wij begrijpen de enorme frustraties van onze patiënten, helaas kunnen wij hier niets aan veranderen.

In de meeste gevallen wordt fysio- en manuele therapie alleen vergoed uit een aanvullende verzekering. Wij raden u aan om na te gaan hoe dit bij de zorgverzekering die u heeft afgesloten geregeld is. Wij adviseren iedereen een aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen voor fysiotherapie zijn opgenomen. Behandelingen fysiotherapie of manuele therapie welke vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering gaan niet ten koste van uw eigen risico.

Vergoeding uit de basisverzekering

In een aantal gevallen wordt fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. Dit geldt voor kinderen onder de 18 jaar óf wanneer er sprake is van een chronische indicatie voor fysiotherapie. Om voor chronische vergoeding in aanmerking te komen dienen uw klachten aan een aantal voorwaarden, welke door de zorgverzekeraar worden gesteld, te voldoen om ook als zodanig te worden erkend.

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt als basisregel dat de eerste 18 behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering. Mochten er meer behandelingen nodig zijn, dan geldt in principe dat deze niet door de basisverzekering worden gedekt. De vervolg behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering (zie boven).

Bij vragen of onduidelijkheden over dit onderwerp kunnen onze medewerkers u hier verder over informeren. Ook kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Team

Ons professionele team van fysiotherapeuten staat dagelijks voor u klaar.

Rene Linssen, MSc

Eigenaar Master manueel therapeut Fysiotherapeut leefstijlcoach OriGene therapeut Dry Needling BIG: 89064184504

Debbie Meurs

Algemeen fysiotherapeut Corona revalidatie OriGene therapeut Long therapeut Leefstijlcoach BIG: 39923007504

Inge Sotebeer

Algemeen fysiotherapeut Corona revalidatie OriGene therapeut Medical Taping-Concept COPD Claudicatio Oncologie BIG: 19064793404

Nienke de Koeijer

Algemeen fysiotherapeut OriGene therapeut BIG: 29923950004

Martijn Verbakel

Algemeen fysiotherapeut BIG:19932583504

Quinlan Pengel

Fitcoach Leefstijlcoach Personal trainer

Jacolien Sijtsma

Dietist website www.Stancejansen.nl