Bezoek onze locatie
Ekkersrijt 4206, Son
Stuur een Whatsapp
+31499332400
Bel ons
0499-332400
Afspraak maken
Afspraak
Openingstijden vandaag
08:00-21:00 08:00-21:00 08:00-12:00 08:00-21:00 08:00-18:00 09:00-12.30 Gesloten

Manuele therapie Eindhoven

Manuele therapie Eindhoven: kan het u helpen en wat is het precies?

Als u op zoek bent naar manuele therapie in Eindhoven, dan kunt u terecht bij een manueel therapeut. Deze specialisten hebben veel ervaring en kennis op het gebied van de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat.

Heeft u last van rug- en nekpijn, van uw spieren of gewrichten? Manuele therapie kan dan mogelijk uw klachten verbeteren. Deze vorm van fysiotherapie is gericht op het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat en kan worden uitgevoerd door een manueel therapeut. Een manueel therapeut heeft een extra studie gedaan na de opleiding fysiotherapie en gaat op zoek naar de oorzaak van uw klachten en werkt samen met u aan een oplossing.

Door het manipuleren van de wervelkolom, het mobiliseren van gewrichten en het masseren van spieren kan de manueel therapeut een verbetering geven in uw algemeen bewegen. Ook kan een manueel therapeut u advies geven over hoe u uw houding kunt verbeteren en hoe u uw klachten in de toekomst kunt voorkomen.

Manuele therapie is een veilige en effectieve behandelmethode die kan helpen bij het verminderen van uw klachten en het verbeteren van de beweging van uw lichaam. Veel mensen ervaren na een aantal behandelingen al verbetering in beweging .

Waarom manuele therapie?

Een manueel therapeut heeft extra kennis en vaardigheden op het gebied van de wervelkolom en gewrichten en kan deze op een specifieke manier manipuleren en mobiliseren. Manuele therapie is hierdoor een effectieve behandelmethode bij klachten aan het bewegingsapparaat, zoals gewrichtsproblematiek en pijn aan rug en spieren.

Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn bij klachten die zijn ontstaan na een verkeerde beweging, langdurig zitten of staan, een ongeval of een sportblessure. Door de specifieke technieken die de manueel therapeut gebruikt, kan de mobiliteit van de gewrichten verbeteren en kunnen spieren ontspannen. Dit kan bijdragen aan het verminderen van uw klachten en het verbeteren van uw bewegingsvrijheid.

De voordelen van manuele therapie

Manuele therapie heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere behandelmethode. Zo is deze vorm van fysiotherapie gericht op het behandelen van de oorzaak van uw klachten en niet alleen op het verminderen van de symptomen. Ook wordt er tijdens de behandeling veel aandacht besteed aan uw houding en bewegingspatroon, zodat u in de toekomst kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren.

Daarnaast is manuele therapie een veilige behandelmethode. Een manueel therapeut is opgeleid om uw klachten te behandelen en gebruikt specifieke technieken die veilig zijn voor uw lichaam.

Tot slot kan manuele therapie een snelle en effectieve behandeling zijn. Veel mensen ervaren na een aantal behandelingen al verbetering in hun klachten en kunnen daardoor snel weer hun dagelijkse bezigheden weer probleemloos uitvoeren.