Bezoek onze locatie
Ekkersrijt 4206, Son
Stuur een Whatsapp
+31499332400
Bel ons
0499-332400
Afspraak maken
Afspraak
Openingstijden vandaag
08:00-21:00 08:00-21:00 08:00-21:00 08:00-21:00 08:00-18:00 09:00-12.30 Gesloten

Orthomanuele therapie

Orthomanuele therapie: Effectieve Behandeling voor Rug- en Gewrichtsklachten

Ben je op zoek naar een doeltreffende behandeling voor rug- en gewrichtsklachten? Overweeg dan orthomanuele therapie. Deze vorm van therapie richt zich op het herstellen van de optimale stand van de wervelkolom en gewrichten, wat kan leiden tot verlichting van pijn en het herstel van de normale lichaamsfuncties. Hier ontdek je wat orthomanuele therapie inhoudt, hoe het werkt, en waarom het een effectieve optie is voor mensen met verschillende musculoskeletale aandoeningen.

Wat is het?

Orthomanuele therapie is een behandelingsmethode die zich richt op het corrigeren van standsafwijkingen in de wervelkolom en andere gewrichten. Het doel is om het lichaam weer in optimale balans te brengen, waardoor klachten zoals rugpijn, nekpijn, en gewrichtsklachten verminderen of zelfs verdwijnen. Deze therapie maakt gebruik van specifieke technieken, waarbij de nadruk ligt op het herstellen van de juiste positie van de wervels en gewrichten.

Hoe werkt het?

De orthomanueel therapeut begint met een grondige analyse van de lichaamshouding en het bewegingsapparaat van de patiënt. Door middel van metingen en tests wordt de exacte standsafwijking vastgesteld. Vervolgens wordt de therapie op maat gemaakt, waarbij de therapeut zich richt op het corrigeren van de gevonden afwijkingen. Dit kan gebeuren door middel van zachte, maar doelgerichte correcties, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van medicijnen of chirurgie.

Een van de voordelen is de focus op de oorzaak van de klachten. In plaats van alleen symptomen te behandelen, pakt deze therapie de onderliggende standsafwijkingen aan, waardoor langdurige verbetering mogelijk is.

Voor wie is het geschikt?

Orthomanuele therapie is geschikt voor een breed scala aan musculoskeletale aandoeningen. Mensen met rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, hernia’s, bekkenklachten, en andere gewrichtsproblemen kunnen baat hebben bij deze behandelmethode. Ook sporters die blessurepreventie nastreven en hun prestaties willen optimaliseren, kunnen profiteren van orthomanuele therapie.

Daarnaast is het geschikt voor mensen die de voorkeur geven aan een natuurlijke benadering van gezondheidszorg, zonder het gebruik van medicijnen of ingrijpende procedures.

Waarom kiezen voor orthomanuele therapie?

  1. Natuurlijke benadering: detherapie maakt gebruik van het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen. Door de standsafwijkingen te corrigeren, wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd.
  2. Langdurige resultaten: In plaats van alleen symptomen te onderdrukken, pakt orthomanuele therapie de oorzaak van de klachten aan. Dit kan leiden tot langdurige verbetering en het voorkomen van terugkerende problemen.
  3. Individuele aanpak: Elke patiënt is uniek, en orthomanuele therapie houdt rekening met de specifieke behoeften en kenmerken van elke persoon. De therapie wordt op maat gemaakt voor optimale resultaten.

In conclusie biedt orthomanuele therapie een effectieve en natuurlijke benadering voor mensen met diverse musculoskeletale aandoeningen. Of je nu last hebt van rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, of andere gewrichtsklachten, orthomanuele therapie kan helpen om de optimale balans in je lichaam te herstellen en je weer in beweging te krijgen.

Neem contact op met Bodycare Fysiotherapie en ontdek hoe deze behandelmethode jouw gezondheid en welzijn kan verbeteren.